tisdag 29 april 2014

Plötsligt händer det...

Hej hopp på er glada (och mindre glada) läsare!
Jag tänkte att Sara skulle få vila i bloggandet och att jag skulle ta och skriva nästa inlägg. Plötsligt händer det liksom. Slänger ut lite bilder med förklaringar. Det som har blivit vår standard.













Plugg, plugg, plugg med Niklas Piensoho, men i vårsolen. Vi passade på förra veckan när solen för första gången på riktigt tittade fram och satt ute helt enkelt. Wonderful! Men en kavaj om de bleka, frusna benen behövdes för min del.

Konfagruppen hade ett hårt, dödsallvarligt test om kristendomen, om man fick ett enda fel fick man samtala med Johan efteråt... Mini-officeren Johan patrullerade och vakade som en hök.





Vitsipporna stod i full blom borta i lovsångspastorns trakter i en annan del av Vargön. Vackert.












Som jag brukar säga, det bor en filosofisk, blomluktande Ferdinand i oss alla.



Förberedelser inför det stora Big Slam eventet på lördagen. Big Slam är alltså en ungdomskonferens som kyrkor från Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg och Vargön anordnar. Denna gången tog det av stapeln i just Vargön, Salemkyrkan. Woho! Så vi förberedde den halvdag det skulle bli med ett gjutet jobb för praktikanterna. Storhandla tvåhundra korvar med bröd, samt hundra portioner potatismos och hundrafemtio festisar. En hel del mat.









Sara övade med lovsångsteamet inför kvällen. Grymt bra lät det på kvällen sen!









Jag och Olivia, en av ungdomarna såg till att det stora, upplysta korset fick en schysst dekoration med lite stenar och grenar med blommor. Oklart vad för träd vi tog ifrån dock. Kan varit körsbär... Samuel var i alla fall nöjd när han fick stämningsfullt tak över huvudet under övningen.





Här är dem coola banden man fick efter incheckningen. Nice!






Jag och Vänersborgs grabbarna Ante och Victor körde teatersport med ett gäng med de flesta tittade på eller spelade innebandy. Vi körde alltså en sorts improvisationsteater. Tror det var uppskattat och en hel del skratt blev det i alla fall.


Det var en våldsam predikan som handlade om nåd. Kanske var det så att jag helt enkelt fångade den enda våldsamma delen i predikan. Delen som förövrigt betonade vad synden gör med oss. Den håller fast oss och håller kniven mot strupen.






Man har inte roligare än vad man gör sig. Sara byggde torn under fikat efteråt medan jag friskt hejade på. Tyvärr delade ingen av ungdomarna praktikanternas förtjusning.












Efter Big Slam så fick Salemkyrkans ungdomar övernatta. Nadja var en av dem och snart efter att konferensen var över gled enhörningsdräkten på. Sjukt ball!





Efter mycket om och men blev ändå spegelsalen/danssalen nattens sovplats för tjejerna.








Frulle åt delar av gänget på trappan i morgonsolens hetta. Fantastiskt!


Med glatt humör och cirka sex timmars sömn sjöng tjejerna på gudstjänsten. De var väldigt duktiga och gjorde ett grymt bra framförande!





Senare på söndagskvällen åkte jag och Sara till teamarna, Ante och Victor för en "killkväll". Blev inga bilder på det mer än den här husvagnsbilaktigafordonet, utanför kyrkan. Jag posade och Sara knäppte ett kort.

Sådär ja. Imorgon åker vi till London med konfirmanderna och blir borta till tisdag nästa vecka. Det är ett elände att packa tycker vi nog båda. Men vi är i alla fall taggade på att få åka med ett sådant fint gäng utrikes!

Har'e!

Karin/Kain

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar