torsdag 10 april 2014

Att berätta om Jesus.

Just hemkomna från en dag på Fridaskolan i Vänersborg. Världens bästa Gunnel har bakat bullar och småkakor och sockerkakor. När jag frågar varför så mycket kakor svarar hon enkelt att det är påsk. Punkt slut inget att tjata om. Ja vi klagar inte, vi smakar istället. Lycka är att bo hos Kjell & co. "Fråga Kjell, det lönar sig".

På Fridaskolan snackade vi om Jesus och kristen tro med sjundeklassarna. Vi var där tillsammans med Sven från Gideoniterna som pratade om Bibelns innehåll. En gammal telefon fick symbolisera profeterna (hur jag fick ihop den liknelsen är fortfarande ett mysterium), vi krönte en kille till kung David. Dessutom hade vi lyckats fixa fram Paulus gamla vandringskängor, man har ju kontakter såhär efter ett år på bibelskola. Eleverna fick varsitt nya testamente och alla verkade nöjda och glada. Vi fick svara på många bra och relevanta frågor om vår tro. Varför ska man tro på Gud? På vilket sätt skiljer sig ert liv från de som inte är kristnas? Har ni regler som ni måste följa? Vad gör en pastor? Vad är skillnaden mellan Pingstkyrkan och Svenska kyrkan? Tror ni verkligen att Gud skapade jorden på sex dagar? 

Det var fantastiskt kul att få komma till en skola och prata om vår tro. Extra kul att vi blev så väl mottagna av både lärare och elever. Jag hoppas få tillfälle att göra det igen. 

Igår var andra dagen på påskvandringen i Svenska kyrkan i Vargön. Salome, Maria och hennes något speedade son Jesus var aningen ofokuserade klockan 07.30. Det var mest selfies och fniss. Som tur var tog det sig ju längre dagen gick. Vi spelade upp påskens budskap för ytterligare fem lågstadieklasser. Barnen var förvånansvärt tuffa tycker jag. Det var lite läskigt när soldaten spikade i korset och när ängeln pratade vid graven, men alla vågade vara med. När vi frågade vad som var bäst svarade nästan alla barn att det var att krypa igenom graven. Lokaltidningen ttela skrev ett väldigt bra reportage om vandringen. Liksom på Fridaskolan idag är vi så tacksamma att vi fått tillfälle att snacka med barn och ungdomar om Jesus genom skolan, det är toppen! 

När sista föreställningen var över var det dags att riva all scenografi. Jerusalem, sista måltiden, Getsemane, borggården, templet, Golgata, graven, allt skulle bort. Det mesta var byggt av kuddar som skulle ner i källaren igen vilket resulterade i att trappan blev en mjuk grop. Det tog en bra stund att riva, men med det här sköna gänget var även städning ett nöje!


Imorgon är det ungdomsmöte på FISK. Det blir lovsång och undervisning med Sveriges coolaste pastor Alfred (jag hoppas han bjuder mig på pizza nu när jag smörar så vansinnigt för honom på bloggen...). Kom till Salem i Vargön 18.30 imorgon och var med! 

Efter påsk, lördag den 26/4 är det Big Slam i Vargön. Det är en gemensam dag för alla ungdomsgrupper i området. Det börjar 14.00 med undervisning om GUD & SEX (givet caps lock). På eftermiddagen får man välja mellan innebandyturnering och teatersport. Kakan, Ante, Victor och jag drar i improteatern, så välj det, det kommer bli galet skoj. Dagen avslutas sedan med gudstjänst klockan 20.00.
Det här har varit en toppenvecka där vi träffat så otroligt många härliga människor. Det har varit intensivt, vi är trötta, både Karin och jag, men vi är glada och tacksamma. Vi har en underbar praktikplats här i Vargön som kommer vara svår att lämna. Men än har vi nästan halva praktiktiden kvar och vi hoppas få vara med och uppleva mer av vad Gud har för människorna i Vargön. Det är så häftigt att arbeta för Guds rike, vi är lyckligt lottade. Tacksamheten är stor. 
Nu smiter jag iväg till kyrkan och lovsjunger. Ha det gott! 
/Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar